Πα. Δεκ 9th, 2022

Αναστασία Σολωμού

Επώνυμο:
Σολωμού 
Όνομα:
Αναστασία
Καρδιολόγος-Εντατικολογος, MSc, Επιμελήτρια Β’ ΕΚΑΒ Πάτρας
Εκπαιδεύτρια ERC (European resuscitation council)

Πτυχιούχος ιατρικής του πανεπιστημίου Πατρών (2004). Είναι ειδικευμένη Καρδιολόγος από το 2015 και Εντατικολόγος από το 2019. Έχει μετεκπαιδευτεί στην Επείγουσα Προνοσοκομειακή Ιατρική (ΕΠΙ) του ΕΚΑΒ Αθηνών (2014) και στη Λιπιδιολογία (2018-Ελληνική Εταιρεία Αθηροσκλήρωσης).

Είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών, στις «Βασικές Ιατρικές Επιστήμες» με κατεύθυνση «Φαρμακοκινητική-Τοξικολογία» του τμήματος Ιατρικής Πανεπιστημίου Πατρών και στη «Διοίκηση Μονάδων Υγείας» του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου.

Έχει εργαστεί στο παρελθόν στην εκπαίδευση σε Δημόσια ΙΕΚ (1ο,  2ο Πατρών, Μεσολογγίου και ΙΕΚ ΕΚΑΒ Πάτρας) καθώς και σε Σχολές Μαθητείας ΟΑΕΔ σε Νοσηλευτικές ειδικότητες και στην ειδικότητα Διασωστών. Τη σχολική χρονιά 2019-20 εργάστηκε ως ωρομίσθια στο ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας (μετέπειτα Πανεπιστήμιο Πατρών) στο τμήμα Νοσηλευτικής (στα μαθήματα Βιοχημεία-Βιοφυσική και Ψυχιατρική) καθώς και στο ΔΙΕΚ Πάτρας στην ειδικότητα «Διασώστης-Πλήρωμα Ασθενοφόρου».

Είναι εκπαιδεύτρια και συνυπεύθυνη του τμήματος Εκπαίδευσης του ΕΚΑΒ 3ης Περιφέρειας, εκπαιδεύτρια του European Resuscitation Council (ERC) στα προγράμματα BLS (Basic Life Support), ILS (Immediate Life Support) και ALS (Advanced Life Support), καθώς και της NAEMT στο πρόγραμμα PHTLS (PreHospital Trauma Life Support) και ATLS (Advanced Trauma Life Support).

Έχει εργαστεί στα εξής Δημόσια Ιδρύματα: ΓΝ Πύργου, ΓΝ Μεσολογγίου, ΓΝ Πατρών «Ο Άγ. Ανδρέας», ΓΝ Ηλείας ΝΜ Πύργου και στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, ενώ έχει ασκήσει και ελεύθερο επάγγελμα με παροχή υπηρεσιών στο Ιδιωτικό Θεραπευτήριο «Ολύμπιον» στην Πάτρα.

Από τον Ιανουάριο 2020 εργάζεται στο ΕΚΑΒ Πάτρας ως επιμ. Β’ ΕΣΥ ειδικότητας Καρδιολογίας και στο Τμήμα Αεροδιακομιδών ΕΚΑΒ (Βάση Ακτίου).